SITE & SOCIAL

%

meer sitebezoekers

In 2021 vonden 60.000 bezoekers hun weg naar www.tekstnet.nl. Dat is 28% meer dan vorig jaar. Die stijging hangt waarschijnlijk samen met de ledenwerfcampagne, die naar een pagina op de site verwees. In de loop van 2021 is de hele webredactie vernieuwd. De huidige ploeg kan nog steeds versterking gebruiken om de site up-to-date te houden en te verbeteren.

blogs

Het twaalfkoppige bloggersteam zorgde dit jaar bijna tweewekelijks voor een originele kijk op ons vak. Samen schreven ze 22 blogs, die elk honderden lezers trok. Martijn Vet voert met twee blogs de top vijf aan: Plasje doen en Wanneer val ik door de mand? Daarna volgen Olga Leever met De tekstschrijver als influencer, Carolijn van der Hoeven met Spaart u ook zegeltjes? en tenslotte Mag je tekstschrijvers aan de schandpaal nagelen? van André Driessen.

meer volgers

Op Facebook, Twitter en LinkedIn plaatste de pr-commissie zowat dagelijks nieuwe posts: nieuwe blogs, oude blogs, leden die zich voorstellen in Spotlight, aankondigingen van workshops, foto’s van borrels en bijeenkomsten, nieuws over het schrijversvak en taalgrapjes. Tijdens de campagne om nieuwe leden te werven speelden social media een sleutelrol. Daardoor steeg het aantal volgers op LinkedIn verder door van 800 naar 1.100.