SITE & SOCIAL

Site als spil

Zo’n 47.000 bezoekers vonden in 2020 hun weg naar www.tekstnet.nl. Vooral vanaf de lockdown in maart vloog het bezoekersaantal omhoog. In het online leven van leden werd de site een belangrijke spil voor nieuws en informatie van de vereniging. Met 5 leden was de webredactie op volle sterkte om de website up-to-date te houden en vragen van leden en commissies te beantwoorden.

Om de week een blog

Het bloggersteam van Tekstnet zorgde om de week voor een nieuwe blik op ons vak. Met 11 mensen sterk schreef het team in 2020 het recordaantal van 27 blogs. Bijvoorbeeld over het even checken van d’tjes en t’tjes, over creatieve coronacadeautjes, heel openhartig over een TOZO-aanvraag en heel praktisch over het gebruik van voor- en achternamen in interviews. Ze werden allemaal graag gelezen!

Veel meer volgers

Op Facebook, Twitter en LinkedIn plaatste de pr-commissie zowat dagelijks nieuwe posts: nieuwe blogs, oude blogs, leden die zich voorstellen in Spotlight, aankondigingen van workshops, foto’s van borrels en bijeenkomsten, nieuws over het schrijversvak en taalgrapjes. Daardoor verdriedubbelde het aantal volgers LinkedIn bijna. Fijn om fans te hebben!